Menu

Het doel van Lotus

Het voornaamste doel is opleidingen te verzorgen van personen die een ongeval slachtoffer natuurgetrouw kunnen uitbeelden;

  • ongeval letsels natuurgetrouw kunnen nabootsen;
  • een ongeval in scene kunnen zetten;
  • een ontwerp kunnen maken van een ongeval situatie.

De opzet van Lotus

Opzet is de EHBO’ers en BHV’ers in opleiding en de gediplomeerde EHBO’ers en BHV’ers dichter bij de praktijk van de eerste hulpverlening te brengen, waarmee wordt bedoeld:
Aan de hand van de gedragingen van het slachtoffer en de antwoorden die het slachtoffer geeft op de vragen van de EHBO’ers en BHV’ers kan geleerd worden vast te stellen wat het slachtoffer mankeert;
Door medisch verantwoorde uitbeelding van het letsel kan de EHBO’ers en BHV’ers ook visueel waarnemen wat de verschijnselen van bepaalde letsels zijn. Door een juiste enscenering van de ongevalsituatie kan de EHBO’ers en BHV’ers zich een voorstelling maken van wat er is gebeurd en kan de EHBO’ers leren situaties te beoordelen en mogelijk gevaar te herkennen.

EHBO’ers en BHV’ers worden door omgaan met lotusslachtoffers minder van hun stuk gebracht bij het zien van wonden, bloed, enz., zodat zij beter in staat zijn eerste hulp te verlenen.

EHBO’ers en BHV’ers leren slachtoffers te behandelen en dat kan alleen goed worden gedaan als men die handelingen regelmatig en met medewerking van lotusslachtoffers heeft kunnen beoefenen.

Meer weten over Lotuskring De Schelp?

Wilt u meer weten over Lotuskring De Schelp? Of wilt u gebruik maken van onze diensten? U kunt ons vrijblijvend bereiken op lotussecretaris.de.schelp@gmail.com of gebruik ons aanvraagformulier.

Ga naar het formulier