Menu

Informatie

Als je een opleiding tot lotusslachtoffer wilt gaan volgen, kan de Organisatie LOTUS je verder helpen. De organisatie Lotus is een opleidingsinstituut voor de opleiding tot lotusslachtoffer.

Algemeen

De opleiding tot simulant duurt ca 2 winterseizoenen. In deel 1 leer je veel over het acteren en grimeren van de verschillende verwondingen en ziektebeelden.
Het eerste deel wordt afgesloten met een examen voor het certificaat simulatieslachtoffer. Dit gebeurt in de ruimte waar de opleiding is gegeven.

Het examen bestaat uit 3 onderdelen namelijk de shock, het vrije letsel en het verplichte letsel. Voor het beoordelen zijn er 2 examinatoren aanwezig. Het certificaat is 2 jaar geldig.

In het tweede gedeelte kan men door voor aantekening Lotus. Hier leer je behalve acteren en grimeren ook hoe je een ongeval kan bedenken(ontwerpen). Maar ook hoe deze is ontstaan(ensceneren).
Tijdens het examen komen de items “ontwerpen en ensceneren”aan de orde. Tevens wordt hier gekeken naar het grimeren en het acteren. Dit examen wordt in Nieuwegein afgenomen.

Meer weten over Lotuskring De Schelp?

Wilt u meer weten over Lotuskring De Schelp? Of wilt u gebruik maken van onze diensten? U kunt ons vrijblijvend bereiken op lotussecretaris.de.schelp@gmail.com of gebruik ons aanvraagformulier.
Ga naar het formulier